Massamonistukset tehtaalla

Tallenteiden – CD, DVD, Blu-ray - monistamisen saralla palvelutarjontamme sisältää kaiken tarvitsemasi. Osaamisemme kattaa tuotantoketjun kaikki vaiheet, aina esivalmisteluista lopulliseksi tuotteeksi asti. Yhteistyökumppaninamme on arvostettu Sony DADC Austria AG.

Blu-ray

Blu-ray on Philipsin, Sonyn ja Pioneerin yhteistyössä syntynyt levyformaatti. Nimi tulee siitä, että levyjen luentaan käytetään lyhytaaltopituista (violetin väristä) ns. "sinistä laseria" tavanomaisen punaisen sijaan. Tämä mahdollistaa sen, että levylle voidaan tallentaa enemmän dataa kuin DVD- ja CD-levyille. Yhden yksipuolisen ja -kerroksisen levyn tallennuskapasiteetti on noin 25 gigatavua, kaksikerroksisen 50 gigatavua ja neljäkerroksisen 100 gigatavua. Kuva tallennetaan levylle käyttäen MPEG-2-, MPEG-4, H.264/AVC- tai VC-1-koodekkia. Blu-ray-elokuvien maksimibittivirta on 54 megabittiä sekunnissa (1.5x), joista maksimissaan 40 Mb/s on varattu kuvalle ja 48 Mb/s kuvalle ja äänelle yhteensä.

Suomen markkinoille ensimmäiset Blu-ray-soittimet ilmaantuivat vuoden 2006 lopulla. Blu-rayta käyttävä PlayStation 3 -pelikonsoli ilmestyi Suomen markkinoille maaliskuussa 2007.

Kaikki kahdeksan Hollywoodin suurinta studiota julkaisevat elokuvia Blu-ray-levyillä (Buena Vista Pictures Distribution, 20th Century Fox, Sony, Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), Lions Gate Entertainment, Warner Bros, Universal Studios ja Paramount Pictures).

Maailmalla ennustetaan vuoden 2010 aloittavan kolmiulotteisen kuvatekniikan läpimurron olohuoneissa, ja avain tähän kehitykseen johtavien laitevalmistajien sekä studioiden mielestä on nimenomaan Blu-ray 3D. Blu-ray-järjestelmän kehitystä ohjaava BDA-organisaatio (Blu-ray Disc Association) on julkaissut määrityksensä nimeltään Blu-ray 3D, joka tuo yhteensopivuutta Blu-ray 3D tuotteiden kesken. Standardi on saatu sikälikin hyvin yhteensopivaksi, että esimerkiksi PS3-konsolit tukevat standardin mukaista 3D-toistoa, toistamiseen tarvitaan ainoastaan PS3:n firmwaren päivitys.

CD-audio ja CD-rom

Perinteiseen CD-levyyn voi yhdistää myös kuvaa tai dataa. Persoonallisella pakkausratkaisulla levy erottuu massasta.

CD-audio levy pitää edelleen pintansa äänen tallentamisformaattina, CD-audio levyjä käytetään kattavasti niin musiikin, äänikirjojen kuin opetusmateriaalien tallentamiseen ja jakeluun.

Myös CD-Rom levyjä käytetään edelleen laajasti datan tallennusvälineenä. Luettelot, katalogit, hinnastot, data-ohjelmat ym. ovat hyviä esimerkkejä käyttötarkoituksista joissa CD-rom usein on tarkoituksenmukaisin vaihtoehto. CD-rom levyjä käytetään myös yleisesti opetustarkoituksiin, tuote esittelyihin sekä mainontaan ja markkinointiin.

DVD

DVD-levy voi sisältää dataa useissa formaateissa, DVD-Video (elokuvien kuvan ja äänen tallentamiseen), DVD-Audio (high-end-tasoisen äänen tallentamiseen) sekä DVD-Rom (datan tallentamiseen).

DVD:n tallennuskapasiteetti on jopa monikymmenkertainen CD:hen verrattuna. Esimerkiksi DVD-Videossa kuvan korkean laadun lisäksi sen etuja ovat monipuoliset ominaisuudet. Ne mahdollistavat esimerkiksi useat teksti- ja ääniversiot sekä valikkotoiminnot yhdellä ja samalla levyllä.

Pakkausratkaisut

Erilaisia painotuotteita on käytännössä lukematon määrä, alla olevan linkin takaa löytyy kattava manuaali erilaisista vaihtoehdoista niin pakkausten kuin erilaisten painomateriaalienkin osalta. Tyypillisimpiä pakkauksista ovat CD-levyjen osalta ns. jewelbox -kotelot ja DVD-levyille DVD-safe –kotelot, esimerkiksi näiden spesifikaatiot löydät linkin takaa. Koskien erikoisempia koteloita taikka painatuksia kannattaa ottaa yhteyttä ja kysyä mikäli jokin asia tuntuu epäselvältä tai on epävarma kotelon sopivuudesta ko. käyttöön. Vaihtoehtojen runsauden ansiosta kuhunkin tilanteeseen sopiva ratkaisu löytyy kyllä.

Sony DADC -spesifikaatiot

Sony DADC:n Service Partner   Sony DADC:n Service Partner
Sony DADC käyttää Service Partner -kumppaneita maissa, joissa sillä ei ole omaa organisaatiota...
Lue lisää »
 
Vinyylituotannoissa on eroja  

Vinyylituotannoissa on eroja                Kansainvälisen yhteistyöverkostomme avulla tarjoamme myös huippulaatuiset vinyyliprässäykset. 
Lue lisää »

 
Ensimmäistä kertaa levyn teossa?   Ensimmäistä kertaa levyn teossa? Tarvitsetko levyjä 20 kpl vai 20.000 kpl? Helpoimmalla pääset, kun soitat meille.
Lue lisää »