Ensimmäistä kertaa levyn teossa? Tarvitsetko levyjä 20 kpl vai 20.000 kpl?

Helpoimmalla pääset, kun soitat meille. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiisi ja autamme löytämään ratkaisut loistavan lopputuloksen saavuttamiseksi. Tässä kuitenkin muutama vinkki ja nyrkkisääntö.

Master

Mastermateriaalin toimittamiseen on useita tapoja. Yksinkertaisimmillaan asiakas toimittaa valmiin levyn josta tehdään sisällöltään identtisiä kopioita joko tehtaalla prässäämällä tai paikallisesti CD-R tai DVD-R levyjä polttamalla. Vaihtoehtoisesti sisällön voi toimittaa myös sähköisesti FTP-palvelimellemme – ohjeet ja koodit saat tähän kun tehtävistä töistä on sovittu. Aina materiaali ei ole valmista monistettavaksi, vaan vaatii esimerkiksi autorointia tai masterointia. Se ei ole mikään ongelma, myös näiden tiimoilta ole suoraan yhteydessä meihin niin mietitään yhdessä paras ja toimivin ratkaisu.

Painatukset

Painoaineistot voidaan toimittaa meille joko CD-levyllä, sähköpostitse tai ftp-siirtona. Tarkistamme aineistojen sopivuuden ennen painamista. Emme kuitenkaan oikolue tiedostaja, joten käy aineistosi huolellisesti läpi. Sony DADC:n tehtaalle menevissä materiaaleissa jokaisessa osassa (labelissa, inlayssa ja bookletissa) tulisi olla kataloginumero – eikä se huono idea ole paikallisesti tehtäviinkään materiaaleihin lisätä. CD-R ja DVD-R -levyt tehdään Suomessa, joten niihin voit halutessasi lisätä tekstin Made in Finland. Tehdastekoisissa levyissä tulee lukea Made in EU. Alkuperämaateksti ei kuitenkaan ole välttämätön.

Painatus levyn pintaan eli label

Tehdastekoisiin levyihin paintukset levyn pintaan voidaan tehdä 1-4 värisenä, joko silkkipainolla tai offsetilla. Lisäksi pintaan voidaan laittaa erikoisvärejä ja -lakkoja. Levyn pinta on hopeinen ja se peitetään usein valkoisella pohjavärillä värien oikean toistumisen parantamiseksi. Valkoista pohjaa voidaan käyttää vain osittainkin. Tällöin levyn hopeinen pinta näkyy osittain painatuksen lomasta. Paikallisesti tehtäviin levyihin tehdään tyypillisesti neliväripainatus mustesuihkulla.

Sony DADC Label Manual

Painotuotteet ja pakkausratkaisut

Erilaisia painotuotteita on käytännössä lukematon määrä, liitteenä kattava manuaali erilaisista vaihtoehdoista niin pakkausten kuin erilaisten painomateriaalienkin osalta. Alla olevan linkin takaa löytyy kattavasti spesifikaatioita ja taittomalleja erilaisille painotuotteille ja pakkauksille.

Sony DADC -spesifikaatiot

Tyypillisimpiä pakkauksia ovat ”normaali cd-kotelo” eli jewelbox, johon tulee sekä etu- että takapaperit. Etukannessa oleva vihkonen eli booklet on useimmiten 2 - 32 sivuinen. Painatus voidaan tehdä joko kokonaan tai osittain nelivärisenä, lisäksi on mahdollisuus painaa erikoislakkoja ja -värejä.

Takapaperi eli inlay voi olla painettu yksi- tai kaksipuolisena. Painatus voidaan tehdä joko kokonaan tai osittain nelivärisenä, lisäksi on mahdollisuus painaa erikoislakkoja ja värejä.

DVD-kotelon kanteen tuleva paperi eli inlay voi olla painettu yksi- tai kaksipuolisena. Lisäksi koteloon voidaan laittaa booklet, joka on useimmiten 4 - 24 sivuinen. Painatukset voidaan tehdään joko kokonaan tai osittain nelivärisenä, ja jälleen erikoislakat ja –värit ovat mahdollisia.

Toimitusajat

Tehdastekoisten levyjen toimitusaika on noin 2 viikkoa siitä, kun olemme saaneet kaiken aineiston haltuumme. CD-R ja DVD-R -levyt valmistuvat muutamissa päivissä tuotteesta riippuen. Valmiit tuotteet voit noutaa toimistoltamme tai toimitamme ne toivomaasi paikkaan. Hoidamme puolestasi myös lain vaatimat arkistokappaleet Kansallisarkistoon sekä KAVAan.

Jälleen kerran, ei pidä antaa vaihtoehtojen määrän lannistaa. Mikäli tuntuu että on minkäänlaista kysyttävää taikka tarkennettavaa koskien mitä tahansa asiaan liittyvää, ei pidä epäröidä ottaa yhteyttä meihin – autamme mielellämme oikeanlaisen ratkaisun löytämisessä!

Sony DADC:n Service Partner   Sony DADC:n Service Partner
Sony DADC käyttää Service Partner -kumppaneita maissa, joissa sillä ei ole omaa organisaatiota...
Lue lisää »
 
Vinyylituotannoissa on eroja  

Vinyylituotannoissa on eroja                Kansainvälisen yhteistyöverkostomme avulla tarjoamme myös huippulaatuiset vinyyliprässäykset. 
Lue lisää »

 
Ensimmäistä kertaa levyn teossa?   Ensimmäistä kertaa levyn teossa? Tarvitsetko levyjä 20 kpl vai 20.000 kpl? Helpoimmalla pääset, kun soitat meille.
Lue lisää »